Elhunyt Maureen O'Hara

Forrás: Youtube

-


Kilencvenöt éves korában szombaton elhunyt Maureen O'Hara ír származású amerikai színésznő, A nyugodt férfi, a Hová lettél, drága völgyünk? és a Csoda a 34. utcában című klasszikus filmek hősnője – közölte a színésznő menedzsere. O'Hara békésen távozott Idahóban lévő boise-i házában, családja körében, miközben kedvenc filmje, az 1952-ben bemutatott, John Wayne főszereplésével készült A nyugodt férfi zenéjét hallgatta – közölte Johnny Nicoletti menedzser.

Maureen O'Hara az írországi Ranelagh-ban született 1920. augusztus 17-én. 1939-ben került Hollywoodba, ahol a Notre-Dame-i toronyőrben a Quasimodót játszó Charles Laughton oldalán Esmeralda szerepét alakította. Egyik legismertebb filmje az egy walesi bányászcsalád történetét elmesélő, 1941-ben készült, öt Oscar-díjas Hová lettél, drága völgyünk? című amerikai filmdráma volt.

Számos szerepe és annak ellenére, hogy évtizedeken át az egyik legelismertebb amerikai színésznő volt, nem kapott Oscar-díjat. 2014-ben, 94 évesen az amerikai filmakadémia életmű-díjjal tüntette ki.Hová lettél, drága völgyünk?