Elhajtotta a Veszprém a német kézibajnokot

Fotó: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / AFP / JONATHAN NACKSTRAND

-

Hiába próbálja a német bajnok Kiel visszavásárolni a Veszprémbe igazolt Aron Palmarssont, a magyar bajnok kézilabdacsapat hallani sem akar az üzletről.


Híre ment Veszprémben annak, hogy a német bajnok THW Kiel a Barcelonába csábított cseh Filip Jicha távozásától tartva sürgősen szeretné visszavásárolni a Veszprémtől Aron Palmarssont. Az izlandi irányító-átlövő csak most érkezett Magyarországra és jelenleg újdonsült játékostársaival együtt a klub roglai edzőtáborában készül az új idényre.

„A hír nem légből kapott. Thorsten Storm, a Kiel ügyvezető igazgatója a múlt héten azzal a kifejezett kéréssel hívott fel telefonon, hogy nagy szükségük lenne Aron Palmarsson mielőbbi visszatérésére, mert csak vele együtt lehet újra erős és ütőképes a csapatuk” – tájékoztatta Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálatot.


Veszprémi falba ütköztek a németek

„Elmondtam neki, hogy szó sem lehet a visszavásárlásról, a nagy terveink megvalósításához nekünk még inkább szükségünk van a kiváló izlandi kézilabdázóra. Kerek perec fogalmaztam, így egy esetleges vételár kimondásáig az ügyvezető el sem juthatott. Storm ismét felhozta, hogy Palmarssonnak milyen hatalmas volt és lehetne újra a marketing értéke, meg azt is, hogy milyen erős, kapcsolat fűzi eddigi edzőjéhez, a szintén izlandi Alfred Gislassonhoz, akit Kielben a második apjának tekintett, de őszintén szólva ezzel se jutott előbbre” – mondta a klubelnök.

Hozzátette: annak idején korrekt megállapodást kötött a Veszprém a Kiellel, és azt is tudomásul vették a magyar csapat vezetői, hogy a szerződés megkötése után egy évet kell várniuk a játékos Veszprémbe érkezésére. Fonyó elárulta, hogy a németek a visszavásárlást már korábban elkezdték emlegetni, de akkor is falba ütköztek.