Elhagyta egy képviselő a szocialistákat

Fotó: Jászai Csaba / Jászai Csaba

-

Horváth Imre állítólag nehezményezte, hogy a körzetét a DK kaphatja meg.


Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre országgyűlési képviselő – mondta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. Az atv.hu szerint a képviselő azért lépett ki a pártból, mert a választási együttműködés keretében a szocialisták átadnák a Demokratikus Koalíciónak azt a fővárosi választókerületet, ahol megválasztották.

Tóth szerint a képviselő a frakcióból nem lép ki. A frakcióvezető – aki a tárgyalódelegáció tagja is – azt mondta, a DK-val még nem egyeztek meg az együttműködésről, és a képviselő döntésének okait nem ismeri.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, váratlanul érte őket Horváth kilépése, hiszen még tárgyalnak a választási együttműködésről és nincs megállapodás. A szocialisták fővárosi elnöke szerint nagyon sok MSZP-s képviselő mond le a körzetéről azért, hogy megszülessen a megállapodás, mert az ország érdeke az első. Az a legjobb jelölt, akiben minden indító párt egyetért – mondta.

Molnár Gyula pártelnök kedden az MSZP elnökségi ülésén állítólag azt mondta, ha az újpesti körzet átengedése a megegyezés ára, akkor az MSZP vezetése a gesztust indokoltnak tartaná. Molnár erről beszélt Horváth Imrével is.

Horváthot 2014 novemberében Kiss Péter halála után választották meg a főváros 11. választókerületében.