Elhagyhatta Budapestet Simon Gábor

Forrás: Fotó: MTI/Bruzák Noémi

-

Igaz csak egyetlen alkalomra. Édesapja soproni sírjához mehetett.


Egy vidéki út miatt feloldotta Simon Gábor lakhelyelhagyási tilalmát a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – tudta meg a Bors. A lap azt írja, az expolitikus az édesapja vidéki sírjához látogathatott el.


Simon Sopronban született és nőtt fel, de azt nem tudni, hogy ott járt-e. A Bors kérdésére a KNYF csak Simon többszöri kérelmét és a tilalom részbeni feloldását ismerte el, adatvédelmi okokra hivatkozva további részleteket nem közölt.

Simon Gábor ellen másfél éve, nem sokkal az országgyűlési választás előtt indult nyomozás, kiderült, a politikus nevén lévő bécsi számlán 238 millió forintot érő euró van, amelynek eredetét a politikus nem igazolta, és a képviselői vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel. Költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsították meg, majd előzetes letartóztatásba, később házi őrizetbe helyezték budai luxuslakásában, később lakhelyelhagyási tilalom alá került. Ez azt jelenti, hogy a nyomozás idejére – ennek határideje többszöri hosszabbítás után jelenleg szeptember 14. – nem hagyhatja el Budapestet.