Kocsmában fogták el a halálos autórablás elkövetőjét

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

A gödöllői férfit, aki ellen korábban körözést adtak ki, pénteken délután egy isaszegi sörözőben fogták el.


A 24 éves gödöllői nő csütörtökön késő este állt meg az autójával a háza előtt, kiszállt , hogy a kaput kinyissa. Ekkor a férfi beült az autóba, és megpróbált elhajtani. A nő ezt akarta megakadályozni, de az autó azi árokba sodródott, maga alá temetve őt. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A szemtanúk először azt hitték, egyszerű baleset történt, még segítettek is a gázolónak kiszállni a kocsiból.


Helyszínelők dolgoznak a balesetnél


A nő próbálta megakadályozni a lopást, de az elkövető az autóval elsodorta, majd a járművel együtt becsúszott az árokba. Az áldozat beszorult a kocsi alá, sérüléseibe a helyszínen belehalt. A tettes elmenekült

- írta Facebook oldalán a gödöllői önkormányzat.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre az éjszaka, szinte a teljes blahai városrészt lezárták. Az esetnek 8-9 tanúja volt, akiket meghallgatnak - írta az önkormányzat.

A rendőrség péntek déli tájékoztatása szerint a nyomozók az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, 35 éves S. Lajost. Mivel a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, a nyomozóhatóság elrendelte a körözését.

A 24.hu értesülése szerint a rendőrség péntek délután elfogta a feltételezett elkövetőt. Sz. Lajost Isaszegen fogták el fél 3 körül, egy helyi sörözőben.


Sz. Lajost egy sörözőben kapták el


Az áldozat a Turay Ida Színház pénztárosa volt. Darvasi Ilona igazgató megemlékezett Facebook-oldalán az esetről: „egy napsugárral kevesebb a Földön, egy csillaggal több lett az égen".