Elfütyüli a webcímeket a Chrome böngésző

Forrás: Frédéric BISSON / Flickr CC-BY

-

A Google a meetingeket akarta kényelmessé tenni, de helyette inkább egy játékot adott. Nem fogjuk minden nap használni, de remekül szórakoztunk.


A küldő számítógépe hanggá kódolja át a webcímeket, a Google Tone-nal rendelkező gépek pedig folyamatosan fülelve elkapják ezeket a jeleket. A cég szerint az új funkciónak az az előnye, hogy az alig hallható hangjel nem zavarja meg a találkozókat, megbeszéléseket, viszont egyszerűen lehet általa linkeket küldözgetni. Ha a módszer elterjed, akkor az emberek nagyon gyorsan meg fogják tanulni ki- és bekapcsolni a Tone-t, mert a küldött anyagokat mindenki megkapja, aki hallótávolságra van.

A VS.hu közepesen zajos szerkesztőségében végzett gyorstesztünk alapján a Tone akkor működött igazán jól, ha legalább átlagosan hangosra volt állítva a hangerő. Ilyenkor viszont a jelsor felhívja magára a figyelmet. Az új módszer csak akkor egyszerűbb, ha eleve minden gépen fent van a kiegészítő és a tárgyalás résztvevői nem érik el egymást Facebook chaten, vagy kényelmetlennek tartják a levelezést. Szórakozásnak azonban remek, mégiscsak fütyül a gép.


„Na most már elég lesz.”

- a tesztet elszenvedő, neve elhallgatását kérő kollégánk.A fenti felvételen azt is meghallgathatják, hogyan hangzik, amikor a böngésző elfütyüli a Házasságkötőbe és pizzériába szorulnak a tanuló közmunkások cikkünk webcímét. A cikkhez amúgy egyszerűbb eljutni a linkre kattintva, de abban hol lenne a móka?