Elfogták az Ó utcai gyilkosság ausztrál gyanúsítottját

-

Még hétfőn bukkantak egy holttestre a budapesti hostelben. A gyanúsítás hivatalosan nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés.


Halált okozó testi sértés miatt nyomoz a rendőrség, és egy 25 éves ausztrál férfit őrizetbe vettek abban az ügyben, amelyben holtan találtak egy embert hétfőn a főváros VI. kerületében, az Ó utcában – közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Azt írták: a szemlén bántalmazásra utaló adatok merültek fel, ezért igazságügyi orvosszakértők bevonását kezdeményezték.

Az adatok alapján a nyomozók halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves ausztrál állampolgárt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A BRFK korábban, hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy Ó utcai házban holtan találtak egy embert. Több lap is úgy értesült, hogy egy hostelként használt lakásban bukkantak a holttestre, a nyomozók pedig egy fiatalember fényképét mutatták körbe a ház lakóinak.