Elfogták a szerepi mérgezés gyanúsítottját

Fotó: Fortepan / id. Konok Tamás

-

A metil-alkoholos italokat ismerőseinek adta el, akik tovább passzolták. Ketten még válságos állapotban vannak a kórházban.


Őrizetbe vette a rendőrség a szerepi mérgezés gyanúsítottját. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Dobó Dénes azt mondta: a gyanú szerint a férfi Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől 21-en kórházba kerültek.

A 47 éves férfi az italokat ismerőseinek adta el, akik szintén értékesítették azokat. N. Sándort a rendőrség őrizetbe vette, és indítványozta előzetes letartóztatását.


Válságos állapotban

A mérgező italt fogyasztók közül többen hazamehettek a kórházból, két ember állapota azonban továbbra is válságos – közölte a Debreceni Egyetem. A klinikán kezelt öt felnőtt közül kettő állapota súlyos, válságos. Három beteg tünetmentes, őket még megfigyelés alatt tartanák, de saját felelősségükre haza akarnak menni.

A gyermekklinikáról hat ápolt közül hármat szerdán este hazaengedtek. Három gyermeknél kontrollvizsgálatok folynak, ellátásuk, illetve hazamenetelük a vizsgálatok eredményétől függ.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban kezelt betegek szerdán valamennyien hazamehettek.