Elfogatóparancs a legendás Hakan Şükür ellen

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Elfogatóparancsot adott ki pénteken egy török ügyészség a török labdarúgó-válogatott egykori sztárcsatára, Hakan Şükür és apja, Sermet Şükür ellen a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatás keretében – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.


Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített „párhuzamos államot” teszi felelőssé az erőszakos hatalomátvételi kísérletért. A játékos soha nem titkolta Gülen iránti rokonszenvét. A nemzetközi hírű egykori csatár a vád szerint fegyveres terrorszervezet tagja. Hakan Şükürrel szemben Törökországban az elnök megsértése miatt is eljárás folyik.


A focista tavaly november óta az Egyesült Államokban él. A török hatóságok átkutatták az egykori csatár isztambuli lakását, édesapját pedig törökországi otthonában keresték, de nem találták. A Doğan török hírügynökség értesülése szerint az egykori sztárfocista hamarosan a legkeresettebb bűnözők listájára kerülhet.

A 44 éves Hakan Şükür korábban maga is a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) képviselője volt.

Hakan Şükür 1992 és 2007 között 112-szer lépett pályára a török válogatott mezében, 51 gólt szerzett, amivel máig ő minden idők legeredményesebb török válogatott játékosa.