Életveszélyben több megvert szurkoló a foci-Eb-n

Fotó: AFP / TOBIAS SCHWARZ

-

Összesen 35 ember sebesült meg Marseille-ben, ahol orosz és angol szurkolók csaptak össze. Többségük már elhagyhatta a kórházat, négy ember állapota azonban kritikus – írja az Origo.


A helyi La Provence című lap beszámolója szerint vasárnapra már kevesen maradtak kórházban a sebesült szurkoló közül. A jelentésről beszámoló Sputniknews emlékeztetett, hogy a rendőrség könnygázt vetett be a verekedők megfékezésére.A BBC jelentése szerint több brit is kórházba kerül, egyikük állapota súlyos; ő még a korábbi összecsapásokban sebesült meg, amelyek már csütörtökön megkezdődtek a két tábor között. Julian King, Nagy-Britannia párizsi nagykövete a Twitteren számolt be arról, hogy a szombat éjszakát is kórházban töltötte több angol szurkoló. A francia rendőrök beszámolója szerint egy angolt ők élesztettek újra – ő az egyike a kritikus állapotban lévőknek.

Az angol-orosz mérkőzés lefújása után ismét összecsapást provokáltak ki az orosz szurkolók a stadionban, de ez nem volt összemérhető a meccs előtti, délutáni verekedéssel.A stadionban az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. Sérültekről nem érkezett jelentés. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat.

Összecsapások voltak Nizzában is a rendőrök, valamint az északír és lengyel szurkolók között, itt hatan sebesültek meg.