Életfogytiglant kapott a százhalombattai kettős gyilkos

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Leghamarabb 26 év múlva szabadulhat az osztálytársai szüleit halálra késelő férfi.


A Budapest Környéki Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon csütörtökön azt a 23 éves férfit, aki két éve több késszúrással megölte egykori iskolatársa szüleit Százhalombattán – mondta a törvényszék.

A bíróság Sz. K. Gy.-t előre kitervelten, aljas célból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás és személyes szabadság megsértésének bűntettében, valamint kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek.

A nem jogerős ítélet szerint a férfi leghamarabb 26 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A rendszeresen drogozó Sz. K. Gy. gyermekkora óta ismerte a 65 éves férfit és 57 éves feleségét, valamint fiukat, aki iskolatársa is volt. Mindannyian Százhalombatta óvárosában laktak.

A férfi eltervezte a gyilkosságot. 2014. november 25-én magához vett egy nagy konyhakést, és bement ismerősei házába a nyitott ajtón. Előbb többször megszúrta az őt fogadó asszonyt, aki összeesett, majd a férjre támadt, aki a szúrások, vágások miatt szintén elveszítette eszméletét. A vádlott ezután bezárta a lakás ajtaját, és távozott.

A házaspár munkából hazafelé tartó fia később, este hat óra körül találkozott a vádlottal, és együtt értek a szülők házához. Ott Sz. K. Gy. átadta a lakáskulcsot volt iskolatársának, közben megkérdezte, készen áll-e arra, ami várja, és felszólította, hogy ne sírjon. A fiú az ajtót kinyitva szembesült azzal, hogy szülei halottak. A vádlott reggelig nem engedte ki őt a házból, éjszakára a kezét és a lábát is összebilincselte.

A vádlott reggel, a fiútól elvett mobiltelefonnal videofelvételt készített a halott házaspárról, majd vele együtt távozott a házból. Sz. K. Gy. néhány kést, valamint az egyik szülő és a fiú telefonját vitte el a lakásból.