Életfogytiglant kapott a csavarhúzós gyilkos

-


Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntette a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki megölte egy ismerősét tavaly januárban Csermelyen. Erről az MTI számolt be.

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék 2015 decemberében a vádlottat emberölés és kifosztás bűntette miatt 24 év fegyházbüntetésre ítélte. A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság megállapította: 2015 januárjában a vádlott Csermelyen egy presszóban találkozott a 67 éves, egyedül élő férfival, akivel ismerték egymást, a vádlott alkalmanként segített a ház körüli munkákban.

Megállapodtak abban, hogy a vádlott elmegy a házhoz aznap, és megbeszélik az újabb teendőket. A házban a két ember beszélgetni kezdett. Mindketten ittas állapotban voltak, vita alakult ki köztük, a vádlott rátámadt a sértettre, a nyakát megragadva leterítette a földre, ráült a mellkasára és egy csavarhúzóval kétszer nyakon szúrta a másik férfit, aki azonnal meghalt.

A vádlott elvette a halott férfi zsebében talált hétezer forintot, a konyhaasztalon lévő két doboz cigarettát és elhagyta a helyszínt. A sértett holttestét másnap a szomszédok találták meg.