Életfogytiglant kapott a világhírű zongoraművész gyilkosa - a férje

-

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy angol bíróság John Martin nagybőgőst felesége, Natalia Strelchenko zongoraművész brutális meggyilkolásáért.


A 48 éves norvég zenész házasságuk második évfordulóján, 2015. augusztus 30-án, egy elfajult veszekedés során fojtogatta és halálra verte 48 éves orosz származású norvég feleségét, egy rendkívül sikeres koncertzongoristát a nagy-britanniai Manchesterben lévő otthonukban.


Laura Cox bíró az ítélet kihirdetésekor közölte, hogy az elítéltnek legkevesebb 17 és fél évet kell börtönben töltenie. Martin bűnösségét a múlt héten mondta ki az esküdtszék. A férfi vallomásában azt állította, hogy nem emlékszik semmire, mert a történtek előtt alkoholt ivott és szorongásoldót vett be.

Egy szemtanú, a pár egy barátja szerint a gyilkosság napján a férfi feldühödött vadállatként támadt feleségére, lelökte a lépcsőn, ütlegelte és fojtogatta. Az arcán, a fején és a nyakán súlyos sérüléseket elszenvedő nő a kórházban halt meg.

Az ügyészség szerint a pár gyakran veszekedett, a nagybőgősként meglehetősen sikertelen férfi féltékeny volt felesége fényes karrierjére, a nő szolgájának érezte magát, és barátai körében célzott arra, hogy végez feleségével, ha az továbbra is "hülyét csinál belőle".

Az Oroszországban született Strelchenkót kivételes tehetségként tartották számon. Tizenkét évesen adta első koncertjét a Szentpétervári Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Tanulmányait Szentpéterváron és Oslóban végezte. Fellépett egyebek között a londoni Wigmore Hallban, a New York-i Carnegie Hallban.