Életfogytiglanit kapott a profi amerikaifocista

Fotó: MTI/MTVA / DOMINICK REUTER

-

HÁTTÉR

Egy 2013-as esetben találták bűnösnek, de egy másik 2012-es esetben még nincs döntés, ott szintén ő az első számú gyanúsított .


A New England Patriots korábbi játékosát, Aaron Hernandezt azután tartóztatták le, hogy egy ismerősének a meggyilkolásával vádolták. Odin Lloydot közelről, hat lövéssel ölte meg Hernandez.


A 25 éves Hernandez soha nem szabadulhat a börtönből. Halálbüntetést nem kaphatott, mert Massachusetts államban még a 80-as években eltörölték azt.

A korábbi NFL-játékost nem csak a gyilkossággal vádolták, ugyanis a nála talált fegyverekhez – nem azt, amelyikkel ölt, azt sose találták meg – sem volt engedélye. Hernandez tettét a tárgyalások során folyamatosan tagadta. Hogy a gyilkosság helyszínén járt, azt is csak a záróbeszédek alatt ismerte el a játékos ügyvédje.

A vád szerint azonban előre kitervezte Hernandez két társával, Ernest Wallace-szel és Carlos Ortizzal a gyilkosságot, azért mert Odin Lloyd tudott arról, hogy Hernandeznek szerepe volt egy 2012-es kettős gyilkosságban. Ez utóbbiban hamarosan elkezdődhetnek a tárgyalások.


Hernandezzel egyből szerződést bontott csapata, a New England azután, hogy letartóztatták. Óriási tehetség volt, a Patriots sose adott ki annyit egy tight endért, amennyit érte: 40 millió dollár értékű szerződést kötöttek vele, és 12,5 millió dolláros aláírási bónuszt kapott. A 2012-es Super Bowlon is játszott.