Életfogytiglanit kaphat a 8 éves kislányát leszúró nő

-

Az asszony egy tatai panzióban végzett kislányával idén áprilisban. A gyerek az apjával élt, a nőnél csak láthatáson volt. A gyerek megölése miatt most emelt vádat ellene az ügyészség.


A kislány szülei nem éltek együtt, a gyereket először az anyja nevelte, de miután a lány három éves korában, 2010-ben alkoholproblémái lettek, a szülők sokat veszekedtek a gyerek elhelyezéséről. 2013-ban indult gyermekelhelyezési per, ahol bár az anyának ítélték a gyereket, a kislány az apjával élt.


A szülők idén márciusban megállapodtak arról, hogy a gyerek az anyjával tölti a tavaszi szünet öt napját, ezért az apa április 2-án a nőnél hagyta a gyereket Tatabányán. A nő egy panzióba vitte a kislányt egy taxival. Az ügyészség közleménye szerint a nő bedühödött, amikor megtudta, hogy a kislány az apa feleségét anyunak szólítja, illetve hamarabb költöznének Németországba. Ezért nyugtatókat vett be, azokra alkoholt ivott, és elhatározta, hogy megöli a gyereket. Egy 9 cm pengehosszúságú késsel szúrta meg többször, a gyerek a panzióban meghalt. Az apa bejelentése után először eltűntként kereste a rendőrség a kislányt, azonban egy állampolgári bejelentés után kiderült, a nő a panzió egyik szobájában megölte gyermekét. A rendőrség ott fogta el az anyát, aki beismerő vallomást tett .

A nővel szemben a főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte.