Élete szerződését kaphatja Mourinho a világ legrosszabb csapatától

Fotó: AFP / GLYN KIRK

-

A brazil alsóbb osztályban szereplő Ibis Sport Club nyílt levélben kérte meg a Chelsea-től menesztett portugál mestert, hogy legyen a csapat edzője.


A klub a nyolcvanas években rekordot döntött azzal, hogy zsinórban 55 meccsen nem tudott nyerni, így kiérdemelte a világ legrosszabb csapata címet, a vezetők pedig most a humorérzékükről is tanúbizonyságot tettek.

Mourinhónak kétéves szerződést ajánlottak, a fizetését havonta kapná élelmiszerben a világ egyik legjobb edzője, aki minden vesztes meccs után haza kellene, hogy vigyen egy háziállatot (kutya és macska közül választhatna). Plusz - a szerződéstervezet szerint - ha jól játszik a csapat, vagy bajnok lesz, akkor azonnal hatállyal felbontják a szerződését.


A szerződéstervezet


A klub szóvivője csak így kommentálta a hírt: „Nem tudjuk neki garantálni a folyamatos munkát a klubnál, ha esetleg egymás után két meccset is megnyerünk.”


Mourinho egyébként pont Brazíliába utazott pihenni, miután súlyos beteg 77 éves édesapjával töltötte a karácsonyt Portugáliában – ezt ügynöke, Jorge Mendes is megerősítette, de azt nem árulta el, hogy hol folytatja a portugál mester.