Elengedi világbajnokát a Borussia Dortmund

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alex Grimm

-

A csapat sportigazgatója egy interjúban árulta el, hogy nyáron várják az ajánlatokat világbajnok hátvédjükért, Mats Hummelsért.


Hummels és Reus – mindkettejüket úgy kezelte a közvélemény, mint akiket örökké megtartana a Dortmund, és akik lojálisak is maradnának a klubhoz. Ám a kiesés ellen küzdő Borussia másképp döntött: Hans-Joachim Watzke sportigazgató a Bildnek elárulta, hogy nyáron várják az ajánlatokat a tavaly nyári világbajnokságon győztes német válogatott belső védőért.


A játékost régóta újra és újra hírbe hozzák a holland Louis van Gaal csapatával, az angol Manchester Uniteddel, de Watzke szerint az egész hülyeség, mert még nem érkezett konkrét ajánlat Hummelsért. Hozzátette:


Ha érkezik ajánlat, megfontoljuk azt, de csakis a Borussia Dortmund dönthet majd az ügyben.

A 26 éves belső védőért – aki a Transfermarkt szerint 35 millió eurót ér – valószínűleg egész Európa topcsapatai bejelentkeznek majd, a Uniteden kívül a Barcelonát is emlegették korábban. A Van Gaal-kapcsolat ugyanakkor erős: Hummels apja utánpótlásedző volt a Bayern Münchennél, amikor a holland a bajor csapatnál dolgozott.