Elegánsan szólt vissza Mourinhónak a Chelsea doktornője

-

José Mourinho durván odaszólt a Chelsea doktornőjének, Eva Carneirónak a csapat idénynyitó bajnoki meccsén, szombaton. Carneiro nem nagyon szállhatott vitába a keményfejű menedzserrel, de talált megoldást, hogy ne kelljen meghunyászkodnia.


Fuck off! - kiáltott rá Mourinho Carneiro doktornőre a Chelsea-Swansea bajnoki hajrájában, miután Carneiro végzett Eden Hazard ápolásával, és a pálya felől jött vissza a kispadhoz.

A meccs 2-2-re állt, a Chelsea Thibaut Courtois kapus kiállítása miatt már eleve tíz emberrel játszott. Ekkor szabálytalankodtak Hazarddal, mire a doktornő azonnal a segítségére sietett, így a játékosnak el kellett hagynia a pályát, noha felpattant a szabálytalanság után. Egy rövid ideig tehát nyolc mezőnyjátékossal focizott a Chelsea, Mourinho pedig tajtékzott.A meccs döntetlen maradt, Mourinho ki is borult utána: „Nem vagyok elégedett az orvosi stábommal, mert ha a kispadon ülsz, hiába vagy orvos vagy mondjuk szertáros, értened kell a játékot. Tudnod kell, hogy ápolásnál eggyel kevesebben leszünk, ezért ha egy játékos segítségére sietsz, biztosnak kell lenned abban, hogy komoly baja van. Én biztos voltam abban, hogy Edennek nincs súlyos gondja, csak ütközött egyet, és nagyon fáradt volt. Éppen kontrázhattunk volna egy szabadrúgás után, de félő volt, hogy nem maradt elég játékosunk.”


A rajongók segítettek

Carneiro ezek után – ha továbbra is a Stamford Bridge-en akar dolgozni – nemigen beszélhetett vissza a menedzsernek, de a rajongók a segítségére siettek, rengetegen biztosították az együttérzésükről. A doktornő pedig csak elegánsan küldött nekik egy Facebook-üzenetet: „Szeretném megköszönni a nagyközönség elsöprő támogatását. Igazán nagyra értékelem.”


Carneiro Mourinho mögött jobbra ül a kispadon


Carneiro hatodik éve dolgozik a Chelsea-nél, az első csapathoz 2011 nyarán került fel, André Villas-Boas kérésére. Azóta Roberto di Matteo edzővel, Rafa Benítezzel és José Mourinhóval is együtt dolgozott, 2012-ben megnyerték a Bajnokok Ligáját, egy évre rá az Európa Ligát, az elmúlt idényben pedig bajnoki címet ünnepelhettek.

Mourinho pedig biztosan nem hagyja ott a Chelsea-t: közvetlenül a bajnoki rajt előtt kötött négyéves szerződést a klubbal, amelyet a fogadóirodák a mostani szezon legnagyobb esélyesének tartanak.