Elég volt a babatestrészekből! Ezt üvöltötte a coloradói lövöldöző

Fotó: MTI/EPA/COLORADO SPRINGS POLICE / COLORADO SPRINGS POLICE DEPARTMENT / HANDOUT

-


A coloradói abortuszklinikán vérengző férfi a lövöldözés közben azt kiabálta: „Elég volt a babatestrészekből!”. Erről a BBC számolt be amerikai lapértesülésekre hivatkozva.

Az 57 éves Robert Lewis Dear szombaton kezdett lövöldözni a Colorado Springs-i intézményben. A támadásban két civil és egy 44 éves rendőr meghalt, további kilenc ember pedig megsérült.

Az eset után Barack Obama ismét a szigorúbb fegyverkorlátozás mellett lépett fel. Az amerikai elnök szerint az Egyesült Államoknak végre tennie kell valamit, hogy ne legyen olyan könnyű hozzáférni katonai fegyverekhez.

A szombati támadás miatt őrizetbe vett férfiről annyit lehet tudni, hogy egy hegyi kunyhóban élt, ahova sem áram, sem vezetékes víz nem volt bekötve. Korábban állatkínzás miatt tartoztatták le.

Az abortuszklinika, ahol a lövöldözés történt, szombaton közleményben azt írta: a férfi tettét az motiválta, hogy ellenezte a legális és a biztonságos abortuszt. A rendőrség nem erősítette meg, hogy a kórház lett volna a férfi szándékos célpontja.

A megtámadott Planned Parenthood nevet viselő klinika egy egészségügyi nonprofit szervezet része. Szerte az Egyesült Államokban 59 leányvállalattal és 700 klinikával rendelkezik. A legtöbb abortuszt a szervezet intézményeiben végzik.