Elég nagyot szólt a csepeli Fradi-ünnep?

-

Az, hogy futballünnep volt vasárnap Csepelen a Ferencváros elleni NB III-as bajnokin, az nem igazán adja vissza azt, amit valóban átélt az a tízezer néző, aki kilátogatott a stadionba. Talán ez a vasárnap délután közelebb hozhatja a feleket.


Ezen az egy harmadosztályú meccsen szinte annyian voltak, mint a teljes NB I-es fordulóban, és több mint kétszer annyian, mint az FTC-Puskás Akadémia bajnokin, de nemcsak a nézőszám, hanem a hangulat miatt is érdemes volt kimenni Csepelre. Az eredmény itt másodlagos volt, a szurkolótáborok egymásra találása, a fradizmus megmentése volt a cél, az, hogy megmutassák, hogy a magyar stadionokból nagyrészt kiszorult ultrákra mekkora szükség van, hogy a fanatikus drukkerek nélkül nem létezik labdarúgás.


Érkezik a Tábor:


Gyerekek lógtak a kerítéseken, családok, nők keresték a kétség kívül nem Groupama Aréna szintű, ütött-kopott csepeli stadionban a helyüket. Volt olyan 9 éves gyerek, akit Jászberényből hoztak fel a szülei, megkapta első Fradi-sálját és első komolyabb fociélményét, amit gyaníthatóan soha nem fog elfelejteni. Legalább eggyel több fradista született vasárnap.


Még több gyermeklélek megmentése! Hajrá Fradi!

Posted by Ferenczvárosi C-közép on Sunday, 13 March 2016

Érkeztek szurkolók Dunaszerdahelyről, a Rapid Wientől és Lengyelországból, de a csepeliek is szép számmal jelentek meg a meccsen. Volt, hogy a fradisták öt percig abbahagyták a szurkolást „Hagyjuk egy kicsit a csepelieket, mégiscsak mi vagyunk a vendégek” - szólt a capo az ultrákhoz. A csepeliek pedig többek között „Ti vagytok a Ferencváros” drapériával köszöntötték a vendégeket.


És még nagyobb tisztelet a Csepeli srácoknak!

Posted by Ferenczvárosi C-közép on Sunday, 13 March 2016

Szól az Ismerős Arcoktól a Nélküled, ami főleg Dunaszerdahelyen terjedt el, de egyre gyakrabban éneklik olyan meccseken, ahol határon túli magyar szurkolók is lehetnek a lelátón. Még a dalt éneklő lány is csak többször elcsukló hangon tudta előadni a szívhez szóló dalt.Elsírta magát a meccs után a csepeliek gólszerzője, Szemán Lajos, aki a Ferencvárosban nevelkedett és nagy fradistának vallja magát (2.52-től):A Ferencváros játékosai kimentek megköszönni a Tábornak a szurkolást, a csapat 2-0-ra kikapott, de Kárász Krisztián például egészen extázisban ünnepelt a drukkerekkel (0.30-tól):És talán először nyilatkozott az ultrákról szókimondóan egy ferencvárosi alkalmazott, a második csapat edzője, Lipcsei Péter, akit többször is éltettek és külön is kihívtak a szurkolók ünnepelni (fenti videó). Az tény, hogy a játékosok és a klub alkalmazottjai nem nyilatkozhatnak az ultrákról (velünk is többször előfordult, hogy interjút szerettünk volna készíteni valakivel, de csak azzal a kikötéssel engedte az FTC, ha nem kérdezünk a szurkolókról). Lipcsei most nyíltan beszélt róluk, szerinte meg kellene becsülni a Tábort, mert megérdemli:A volt fradista Hrutka János is hasonlóan nyilatkozott:Julian Jenner is ott volt a meccsen, szerinte is hozzátartoznak a stadionhoz az ultrák:De ott volt például vasárnap Csepelen az első csapat kapusa, Dibusz Dénes is, aki Jennerrel ellentétben nem a Fradi-szurkolók között foglalt helyet, hanem a másik oldalon, a székháznál nézte a meccset.


Dibusz egy csepeli szurkolóval - a Fradi válogatott kapusa is kíváncsi volt a hangulatra


A Fradi-szurkolók vastapssal jutalmazták a csepeli játékosokat is, a végén együtt énekelték el a Himnuszt:Ez a meccs valóban nagyot szólt, nagyobbat, mint eddig bármelyik szervezett Fradi-szurkolás, mióta az ultrák bojkottálják a meccseket. Hogy ez elég lesz-e arra, hogy a felek leüljenek tárgyalni, azt még nem lehet tudni, néhány napja Kubatov Gábor FTC-elnök mindenesetre közölte, hogy ő nem enged.


Pillanatképek a meccs elejéről:


Persze azt sem tudni, hogy ha mégis bemehetnének ezek a szurkolók a Groupama Arénába, akkor meddig lenne ilyen ünnepi a hangulat, még úgy is, hogy sokadik rendezvényüket hozzák le balhé nélkül.


Az FTC hivatalos honlapja így számolt be a meccsről (nagyobb fotóért kattintson a képre!)


A vasárnapi összefogást mindenesetre egy zalaegerszegi szurkoló így fogalmazta meg mellettünk a lelátón, kisfiával a nyakában: „Fradistaként két éve vártam erre a pillanatra. A fiam még csak négy éves, de nem tehettem meg, hogy nem hozom el, mert ki tudja, láthat-e még valaha hasonlót Magyarországon. Aki ma itt volt, az végre ismét érezhette, hogy miről szól a labdarúgás.”


A gyermeklelkek igazi megmentése a Fradiért!!!!

Posted by Ferenczvárosi C-közép on Sunday, 13 March 2016

A vasárnap délutáni ünnep keretbe foglalva a Nélküleddel zárult:KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!