Elég jó hangulattal avatta fel új stadionját a Penarol

Fotó: AFP / MIGUEL ROJO

-

Neves argentin rivális, a River Plate elleni győztes meccsel avatta fel új stadionját az egyik leghíresebb és legeredményesebb dél-amerikai futballcsapat, a többek között háromszoros klubvilágbajnok uruguayi Penarol.


A találkozót, amelyen a kezdőrúgást Uruguay államfője, Tabaré Vázquez végezte el, s amelyre a helyszínen, a főváros környékén megépült létesítményben több mint húszezren voltak kíváncsiak, 4-1-re nyerte a hazai gárda.

A történelmi értékű első gólt az uruguayi futball kiemelkedő képviselője, a veterán Diego Forlán szerezte a 19. percben, majd - keretbe zárva a mérkőzést - a helyére csereként bejött válogatott csatár, Cristian Palacios állította be a végeredményt a 78. percben.A 43 ezer ember befogadására alkalmas, 40 millió dollárból felépült új stadionnak a Campeón del Siglo, vagyis az Évszázad Bajnoka nevet adták. A Penarolt 2009-ben az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet az évszázad legeredményesebb dél-amerikai klubjának választotta.

Az avatóünnepségre kiválasztott ellenfél a hírügynökségi jelentés szerint azért lehetett a River Plate, mert Uruguay Argentínával közösen kívánja megpályázni a 2030-as világbajnokságot.