Elég furán sült el a norvég bevándorlásügyi miniszter tengerbe ugrása

Forrás: Facebook

-

A menekültek helyzetét akarta átélni, de akciója visszafelé sült el.


A Földközi-tengerbe vetette magát a Haladás Párt képviselője, a norvég bevándorlásügyi miniszter, Sylvi Listhaug, hogy megtudja, milyen feladatot hajt végre a mentési munkákat végző norvég hajó, a Peter Henry von Koss – igaz, egy különleges búvárruhában tette meg ezt. A miniszter arról is beszélt, hogy így bele tudta magát képzelni azoknak a menekülteknek a helyzetébe, akik az életüket kockáztatják a tengeren való átkeléssel.


Persze, mivel ebben a speciális ruhában ugrott a vízbe, nem összehasonlítható az ő esete egy csónakból a tengerbe eső menekültével, ezt ő is elismerte.A Local.no szerint ha Listhaug ezzel a menekültek szimpátiáját akarta elnyerni, akkor eléggé mellélőtt, legalábbis a közösségi oldalakon nem igazán értékelték az akciót. A Szocialista Baloldali Párt egyik tagja, Karin Andersen például azt írta Twitter-oldalán:


Ez olyan, mintha kinyitnád az ablakodat, hogy megtudd, milyen hajléktalannak lenni.

Egy ügyvéd pedig azt:


Ma le fogok ülni öt percre egy székre, és akkor érzem majd, milyen bénultnak lenni.

Morten Øverbye ezt rakta ki az oldalára:


Jövő héten: Sylvi Listhaug megtapasztalja, milyen érzés vaknak lenni, ha majd becsukja a szemét.

Mások a Photoshop-tudásukat villantották meg:A miniszter a kritikákra reagálva arról beszélt, hogy ő csak a norvég mentőalakulatok előtt akart tisztelegni, akik a vízbe fulladás elől menekítik meg a migránsokat.