Elég dühös Mo Farah a doppingvádak miatt

-

Mo Farah tagadja, hogy teljesítménynövelőket szedett volna, és ezért hagyott ki két drogtesztet a 2012-es olimpia előtt.


Mo Farah, aki a 2012-es londoni olimpián az 5000 és a 10 000 méteres futást is megnyerte, azt mondta, az utóbbi hetek voltak a legkeményebbek az életében, „olyan pletykákkal, amelyek teljesen hamisak” – tudósított a Sky News.
Sosem használtam teljesítménynövelő szereket, és soha nem is fogok. A karrierem során több száz doppingteszten estem át, és mindegyik negatív volt. Teljes mértékben megmagyaráztam azt a két tesztet, amit kihagytam a karrierem alatt, a hatóságok pedig megértették, és soha nem utalt arra semmi, hogy ezek többek voltak egyszerű hibánál

– mondta.


A 32 éves középtávfutó állítólag két ellenőrzésen nem vett részt, az egyik 2010-ben, a másik 2011-ben történt.

A másodikon állítólag azért nem vett részt, mert nem hallotta, hogy csöngettek az ajtaján az antidopping-szövetség munkatársai. Ha a harmadik tesztről is hiányzott volna, akkor akár négyéves eltiltásra is ítélhették volna.

Farah azután került a középpontba, hogy olyan cikk jelent meg, amely szerint edzője, Alberto Salazar segítette Galen Ruppot, Farah edzőtársát teljesítménynövelőkhöz hozzájutni.