Eldurvult a menekültek befogadásáért szervezett tüntetés

Fotó: NurPhoto / Fabrizio Di Nucci

-

Egy olasz mozgalom szervezte a tiltakozást az olasz-osztrák határon. A menekültek befogadásáért mentek utcára, de összecsaptak a rendőrökkel.


Több száz olasz, osztrák és német emberi jogi aktivista tiltakozott az európai határok lezárása ellen és a menekültek befogadása mellett az olasz-osztrák határon - számolt be az ORF osztrák közszolgálati televízió internetes oldalán, ahol arról is lehet olvasni, hogy a tiltakozók kövekkel és üvegekkel dobálták meg a biztonsági erők tagjait, valamint akadályozni próbálták a vasúti közlekedést. Az összetűzésekben két tisztviselő megsebesült. Egy tiltakozót őrizetbe vettek a hatóságok.

Az osztrák rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a rendőrök paprikaspray-t vetettek be az erőszakos aktivisták ellen.

Günther Platter, a tiroli tartományfőnök elítélte a rendőrök elleni erőszakot.

A Cselekedni a válságban nevű olasz mozgalom által szervezett tiltakozáson az aktivisták szerint ezren, a rendőrség adatai szerint mintegy ötszázan gyűltek össze a Brenner-hágónál lévő határátkelő vasútállomásán a kora délutáni órákban.

A határállomásra nemrég katonai alakulatot vezényeltek az osztrák hatóságok, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók Ausztriába áramlását.