Eldurvult a Fidelitas hétvégi bulija

-

Durva verekedés volt a Fidelitas múlt hétvégi füzesgyarmati „wellness disznóvágás” elnevezésű buliján. Ketten komolyabban megsérültek, egyikük a szervezet zárt fórumán panaszolta el, mi történt.


„(...) felállt a székéből és szabályszerűen nekiesett Á.-nak, aki a második lökés után földre került, nekiesett az egyik széknek, ahonnan egy üres sörösüveg leesett és szilánkokra tört, elvágta Á. kezét (...) a karjával befogta a nyakát és elkezdte szorítani (...) nekem esett, és az egyik kezével ő is szorította torkomat. Gyakorlatilag 20 másodpercig nem kaptam levegőt. (...) ,egy álló fogast emelt a feje fölé, és a következőket mondta: »fejbe b*****k«.” - idézi a 444.hu az egyik komolyabban megsérült fidelitasos beszámolóját. Ez a Fidelitas zárt Facebook-fórumán jelent meg, ám azóta már eltávolították.

Tömegverekedés tört ki, a lap szerint azért, mert a két megsérült fiatal Kurucz Dániel volt budapesti elnök köréhez tartozik, amely élesen szemben áll a mostani vezetéssel. Beszólogatás is volt, mint például „na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?”

A lap szerint Kurucz és Böröcz László elnök nem volt ott a bulin. Hiába keresték az elnököt, illetve Kerékgyártó Gábort, a volt budapesti vezetőt, aki állítólag a verekedésben is részt vett, nem érték el őket. Böröcz a belső levelezésben mindenesetre azt írta, semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerál, aki ilyet követ el, azt kizárják. A sértettek ezt nem vették komolyan, a beszámoló szerzője azt írta, „ahol ilyen előfordul, az a gyengeség és a félelem jele. Ahol valakit azért bántalmaznak, mert más véleményen van, az vállalhatatlan.”