Eldőlt, hol lakik a válogatott a foci-Eb idején

-

A Pireneusok lábánál fekvő, 85 ezer lakosú város ideális pihenőhelynek tűnik a magyar válogatott számára a jövő évi torna idejére.


A jövő évi franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság szombati sorsolásán nemcsak az dőlt el, hogy a magyar csapat Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával találkozik a csoportmérkőzések során, hanem az is, hogy hol fogja játszani a meccseket. Sorrendben Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban, azaz a szakvezetésnek a rendezők által felkínált szálláslehetőségek közül a dél-franciaországi területeken kellett szétnéznie.

Bernd Storck és a stáb szeme végül a Pau városában lévő Hotel Park Beaumont-on akadt meg, amely valóban jó választásnak tűnik.


Itt fognak lakni Dzsudzsákék

Poussez les portes de l'Hotel Parc Beaumont Pau - MGallery Collection et découvrez ce fleuron de l'hôtellerie paloise.

Posted by Hotel Parc Beaumont Pau - MGallery Collection on Tuesday, November 19, 2013

Pau nemcsak szép, hanem csendes, nyugodt kisváros is, a Pireneusok északi oldalán, Aquitania tartományban. A 85 ezer lakosú városban nem kell turistainvázióra számítani, és a magyar léptékkel mérve igencsak nagy országban viszonylag közel van mindhárom meccshelyszínhez.

Bordeaux (itt lesz a csapat első mérkőzése június 14-én Ausztriával) közúton is két óra alatt elérhető, 216 km-re van. Marseille-től (június 18., Izland) közúton 639 km-re van, ami autóval mintegy hét óra, repülővel viszont csak egy óra húsz perc. És miután Pau-nak van repülőtere, ez tűnik kézenfekvő opciónak. A harmadik csoportmeccsre kell a legtöbbet utaznia a csapatnak, Lyon (június 22., Portugália) ugyanis 725 km-re van közúton (repülővel ugyancsak kb. másfél óra).


Csend és rend mindenhol


A kapitány és segítői látták a szállást, és elégedetten beszéltek róla. „A csapatmenedzseremmel megnéztük a szállodát, ahol két hétig élni fogunk, valamint az edzőpályákat is szemügyre vettük. Úgy gondolom, ez remek hely lesz a csapat felkészüléséhez” – mondta Bernd Storck az M4-nek.


C'est le week-end ! Profitez de nos offres à partir de 180€ la nuit en chambre double, petits déjeuners inclus.N'...

Posted by Hotel Parc Beaumont Pau - MGallery Collection on Friday, June 5, 2015

A kapitányi szavakat megerősített Gulyás Róbert, korábbi válogatott kosárlabdázó is, aki az 1999–2000-es idényben játszott a Pau-Orthez csapatában.

„Tizenöt év távlatából nem emlékszem mindenre részletre hajszálpontosan, de annyit biztosan mondhatok, hogy Pau nagyon jó választás. Csendes, nyugodt városka, ahol ráadásul az emberek imádják a sportot. Elsősorban persze a kosárlabdát, de van ott rögbi is, rendszeresen útba ejti a Tour de France mezőnye, autóversenyek vannak, szóval ilyen téren aktív a város” – mondta Gulyás a VS.hu-nak.


Profitez des beaux jours et de nos offres week-end à partir de 180€ la nuit en chambre double, les petits-déjeuners vous...

Posted by Hotel Parc Beaumont Pau - MGallery Collection on Wednesday, April 15, 2015

A korábbi paksi center azt is elmondta, hogy a szállással biztosan nem lesz gond, hiszen nemcsak a válogatott által választott hotel, de a város valamennyi szállodája minden igényt kielégít, és biztos, hogy a különleges igényekre is fel vannak készülve. Ahogy a közlekedéssel sem lehet probléma, a város kisebb gépeket fogadni tudó repülőtere (mintegy 10 kilométerre Pau-tól) megkönnyíti majd az utazást.


FRANCE-CITY-PAU

Nyugalmat sugároz


A helyiek mindent tudnak, ami a sportrendezvények szervezésével, rendezésével jár. A franciák profik, precízek, és nemcsak leírják a szabályokat, hanem be is tartják azokat.

„Amikor Pau-ban játszottam, rengeteg vendégcsapatot fogadtunk, sosem volt semmilyen probléma. Pedig jött hozzánk izraeli csapat, ami mindig fokozott biztonsági intézkedéseket igényel, de a franciák ezt is megoldották.”


Profitez de notre offre exclusive "Week-end de Pâques"! Du vendredi 3 au mardi 7 avril 2015, nous vous proposons la...

Posted by Hotel Parc Beaumont Pau - MGallery Collection on Monday, March 30, 2015

Előfordulhat, hogy Dzsudzsákék két meccs között kicsit kikapcsolódnának, ilyenkor nyugodtan sétálhatnak majd a városban, örömmel fogják őket látni.

„Van bőven látnivaló Pau-ban, de az Atlanti-óceán is alig egy órára van kocsival, Biarritz vagy a már Spanyolországban lévő San Sebastian is remek választás egy kis kirándulásra.”


FRANCE-CITY-PAU

Ennél idillibb állapotot nehéz elképzelni


Ha pedig lelki feltöltődésre lenne szüksége a csapatnak, akkor még az óceánnál is közelebb van az egyik leghíresebb katolikus kegyhely, Lourdes – tesszük hozzá a magunk részéről.


A Cháteau de Pau

Une belle journée pour visiter le Château lors de votre séjour à l'Hôtel Parc Beaumont.

Posted by Hotel Parc Beaumont Pau - MGallery Collection on Monday, August 25, 2014

Még ha csendes kisvárosként is jellemeztük, azért bőven akad itt látnivaló, hiszen Pau a 10. századtól kezdve fontos tudományos és kulturális központ. A látnivalók közül kiemelkedik a 12. században épült lovagvár, a számos templom, a Napóleon által építtetett Park National, a navarrai parlament egykori épülete, vagy éppen a kicsi, de figyelemre méltó gyűjteménnyel bíró képzőművészeti gyűjtemény, a Musée des beaux-arts de Pau.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!