Eldőlt, hogy mikor játszik női kéziválogatottunk a vébén

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn játszik a lengyel csapattal a dániai világbajnokság nyolcaddöntőjében.


A keziszovetseg.hu híre szerint a találkozóra 18 órakor kerül sor Herningben. Ha a magyarok továbbjutnak, akkor a negyeddöntőben az Oroszország–Koreai Köztársaság mérkőzés győztesével játszanak.

Németh András szövetség kapitány csapata úgy lett csoportjában a második, hogy a londoni olimpián döntős montenegróiak péntek este legyőzték a házigazda dánokat, így ők végeztek a herningi hatos első helyén. A magyarok csoportmásodikként a naestvedi csoport harmadikját, a lengyel együttest kapták az olimpiai kvóta megszerzése miatt fontos nyolcaddöntőre.


A magyar csapat eddig 75-ször találkozott a lengyel válogatottal, 63-szor nyert, 4-szer döntetlent ért el, és 8-szor kikapott. Az eddigi utolsó összecsapásra 2009. november 21-én került sor Győrben, a Pannon Kupán, akkor a magyarok 32-22-re győztek.

Mivel a tavalyi Eb-n a magyarok előtt végzett norvég, spanyol, svéd, montenegrói és francia együttes, valamint a riói ötkarikás játékokon házigazdaként szereplő, most címvédő brazil válogatott is bejutott a 16 közé, gyakorlatilag a vasárnapi–hétfői nyolcaddöntők győztesei egészen biztosan részt vehetnek majd az olimpiai kijutásról határozó márciusi kvalifikációs tornán.


A nyolcaddöntő párosítása:

vasárnap:
Brazília–Románia, Kolding 20.30
Németország–Norvégia, Frederikshavn 20.30
Dánia–Svédország, Herning 20.45
Hollandia–Szerbia, Naestved 20.45

hétfő:
Spanyolország–Franciaország, Kolding 17.45
MAGYARORSZÁG–Lengyelország, Herning 18.00
Oroszország–Koreai Köztársaság, Kolding 20.20
Montenegró–Angola, Herning 20.45