Eldőlt: hamarosan vége a budapesti taxistüntetésnek

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Miután az Uber ellen demonstrálók tárgyaltak a fejlesztési minisztérium illetékeseivel, a tüntetés megszüntetéséről döntöttek.


A taxisok képviselőivel Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár tárgyalt. A tárca szűkszavú közleménye szerint az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll, taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható. Mint írták, a fejlesztési tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit. (Ugyanezt jelentette be egyébként tegnap Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is.)

Jelen állás szerint az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, ahová a minisztérium a demonstrálók javaslatait is várja. A szervezők a tárgyalás végén ígéretet tettek arra, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket a mai napon befejezik.

Ezt megerősítette a VS.hu-nak Czifery Csaba, a tüntetésen részt vevő Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke is. További részleteket – így, hogy pontosan mikortól várható a demonstráció felfüggesztése – azonban nem volt hajlandó elárulni, jövőbeli terveikről délután 2 órakor sajtótájékoztatójukon adnak információt.

Arról, hogy mi történt a sajtótájékoztatón, itt olvashat bővebben.