Elbukott a plakáttörvény a parlamentben

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Nem volt meg a kétharmad a szavazáson.


Nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget az úgynevezett plakáttörvény. A kétharmados passzusok tiltották volna meg, hogy választási kampányidőszakon kívül a pártoknak és a kormánynak tilos legyen plakátok kihelyezni.

A fideszes Kósa Lajos, Halász János, Répássy Róbert és Vas Imre előterjesztése a minősített többséget igénylő szavazásoknál minden alkalommal kevesebb szavazatot kapott a szükségesnél.


Vesegörcs

A szavazásig kérdéses volt, meglesz-e a kormánypártok minősített többsége. Az ellenzéki képviselők jelezték, hogy nemmel készülnek szavazni, ám kiderült, hogy nem lesz mindenki a teremben. A DK képviselője, Oláh Lajos rosszul lett, és mentőt kellet híni hozzá – írta az atv.hu.


Nem zárták be

A Fidesz frakcióvezetője szerint a teljes ellenzék a korrupció pártjára állt azzal, hogy nem szavazta meg az átlatható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítást. Kósa Lajos szerint az elbukott módosítássa. be akarták zárni azt a kiskaput, hogy a pártok egyes szolgáltatásokhoz mélyen a piaci ár alatt jussanak hozzá.