Elbénázta a menekültvadászatot a Betyársereg, berágott Toroczkaira

-

Sikertelen volt a július 6-i menekültvadászat, a Betyársereg és Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László között megromlott a viszony.


A Betyársereg július 6-án ment a szerb határ közelébe menekültekre vadászni. Azért választották Ásotthalmot, mert abban bíztak, hogy Toroczkai László polgármester majd a segítségükre lesz, de nem így történt – írja az Index. Maga helyett egy mezőőrt küldött a Betyársereggel a menekültvadászatra, de a mezőőr nem ismerte a terepet, így többször eltévedtek, ráadásul egyetlen menekültet sem találtak. Végül a szegedi pályaudvaron kötöttek ki, de ott meg a civilek ébren voltak, a rendőrök is hamar odaértek, így a nyílt konfliktus elmaradt. Egyiküknek külön fájó volt, hogy a rendőrök látták, mit összebolyonganak, és kiröhögték őket.


A lap szerint a Betyársereg kifejezett célja az volt, hogy megverjenek pár menekültet, de ez nem sikerült nekik. Az akció sikertelensége miatt Toroczkai Lászlót hibáztatják, így a viszonyuk megromlott. Volt, aki szerint Toroczkai átverte őket, saját politikai karrierje miatt nem segített nekik. A lap úgy tudja, a Toroczkai alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg között a színfalak mögött komoly konfliktusok vannak.

Toroczkai a Délmagyar című lapnak úgy nyilatkozott, hogy Ásotthalmon fenntartják a rendet – ezt mondta a Betyárseregnek is –, önkéntes határőrökre nincs szükségük.