Elárverezik az utolsó hivatalos Bandita Pontiacot

-

Kalapács alá kerül az utolsó, Burt Reynolds által jóváhagyott „Bandita” Trans-Am.


Az 1977-es év „másik” mozisikerét jelentő Smokey és a Bandita (az „egyik” a Csillagok háborúja volt, utána már felesleges volt bármit is moziba küldeni) főhőse, a Burt Reynolds által alakított „Bandita” egy Pontiac Firebird Trans-Ammel húzta maga után a rendőröket, hogy ne a csempészárut szállító kamion után menjenek.

A Targa-tetős, fekete-arany fényezésű Firebird az elmúlt évtizedek során ugyanolyan legendás járművé vált, mint mondjuk a hasonló témájú Hazárd megye Lordjainak Dodge Chargere. A filmben használt darabokat és a szépen megcsinált replikákat viszik, mint a cukrot, komplett rajongótábor szerveződött a tárgy köré. Közöttük pedig csillagászati árakért mennek az úgynevezett „hivatalos” autók, amelyeket maga Burt Reynolds hagy jóvá.

Egy ilyen replikát – amely az utolsó az összes létező közül – árvereznek el most, pedig mindössze tavaly készült. Hogy ez árban mit jelent majd, csak találgatni lehet, mindenesetre beszédes, hogy egy hasonló autó tavaly 125 millió forintnyi dollárért kelt el.