Elárverezik a korábbi milliárdos borász birtokát

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A bíróság árverésre bocsátotta Szeremley Huba házát és két szőlőjét.


Nem tudja kifizetni az egyik bankkal szembeni 25 milliós tartozását Szeremley Huba, ezért a bírósági végrehajtók elkezdték elárverezni 90 éves 174 négyzetméteres házát és a mellette fekvő két szőlőbirtokát is. A ház kikiáltási ára 31,6 millió forint. Az egyik szőlőt egymillió, a másikat másfél millió forintért lehet megszerezni – írta a Blikk.


Szeremley hosszú időn keresztül a leggazdagabb 30 magyar üzletember közé tartozott, ugyanakkor az elmúlt években részben svájci frank alapú hitelei és egyéb gazdasági ügyei miatt elfogyott a pénze. A Blikk szerint nagyot bukott a tavalyi Quaestor-botránnyal is, de ezt a borász nem ismerte el a lapnak. Ebben az ügyben nyomozás is indult el ellene, csalással gyanúsítják.

A nyomozók szerint egy társával több tízmillió forintot csalt ki a Quaestor-botrány áldozataitól azt ígérve nekik, hogy segítenek visszaszerezni a pénzüket – ő egyébként azt állítja, csalók éltek vissza a nevével. Szeremleyt három napra őrizetbe is vették, később lakhelyelhagyási tilalmat írtak elő neki.

Bár már több mint tíz napja lehet licitálni a végrehajtói kamara honlapján Szeremley birtokára, eddig egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra, igaz, csak április elején zárják a licitet.