Ágyúval végezték ki az észak-koreai védelmi minisztert, mert elaludt

-

Hazaárulás vádjával kivégezték az észak-koreai védelmi minisztert, mivel elaludt egy olyan eseményen, amelyen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is jelen volt.


Az osztag egy légvédelmi ágyúval végezte ki az alig egy éve miniszternek kinevezett tábornokot, és ezt több száz embernek kellett végignéznie a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint. Ez a dél-koreai hírszerzés igazgatóhelyettesének a szöuli parlament számára adott tájékoztatójából derült ki. Az igazgatóhelyettes hozzátette, hogy Phenjan példát statuálandó már több meg nem erősített jelentés szerint alkalmazta ezt a kivégzési módszert magas rangú tisztségviselők esetében.

A jelentés szerint Hjon tiszteletlen volt a fiatal észak-koreai vezetővel szemben, amikor elbóbiskolt egy katonai eseményen.

A dél-koreai hírszerzés április végén arról számolt be, hogy Kim Dzsont Un az idén már 15 magas rangú tisztségviselő kivégzését rendelte el, mert megkérdőjelezték a tekintélyét. Legújabban eltávolították tisztségéből az észak-koreai főépítészt, Ma Von Csunt is – tette hozzá a hírszerzés.


Így működik egy légvédelmi ágyú