Elaludt az ablakon kizuhant kétéves Milán anyja

-

A kétéves kisfiú életéért órákon át küzdöttek az orvosok, de nem tudták megmenteni. Egyre több részlet derül ki a tragédiáról.


A kisfiú anyjának, Zsuzsának kedden délután fájt a háta, ezért csak egy kicsit akart ledőlni, de elnyomta az álom – írja a Velvet. A nőnek van egy három hónapos gyereke is, ő szintén aludt akkor. A lapnak a kisfiú nagyapja azt mondta, a lánya soha nem szokott napközben aludni, a kicsiket sem hagyta egyedül.


A tragédia előtt Zsuzsa elment Milánért a bölcsődébe, a gyerek fel volt dobva, mert két napja kezdődött a bölcsi, és sokat játszott a többiekkel.
A ház mögött van egy óvoda, a nagyapa szerint Milán meghallhatta a kiszűrődő zajokat, azért mehetett ki egyedül a lakásból. Korábban soha nem tett ilyet. Most viszont kinyitotta az ajtót, a folyosón lévő ablakhoz tolta a puffot, majd a mélybe zuhant. A nagyapa azt mondta, a gyerek fejjel előre esett a ház melletti betoncsíkra, nagyon csúnyán megsérült.

A balesetről a szomszédok szóltak a lányának. A család kutyája kezdett nyugtalankodni, arra figyelt fel a szomszéd, aki már csak a puffanást hallotta. Az ablakon kinézve látta meg a gyereket, azonnal hívta a mentőket és ébresztette az anyát. Az óvodások is látták, hogy valami kiesik az ablakból, azt hitték, egy csomag, de azért szóltak a dadusnak. Az egyik óvónő átrohant, ő kezdte el újraéleszteni a gyereket, amit később a mentősök átvettek tőle. A helyszínen még sikerült újraéleszteni a kisfiút, de annyira súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás után meghalt. Az orvosok órákon át küzdöttek az életéért. Koponyaalapi törése és belső vérzése is volt, súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást a gyerek anyja ellen.