Elaltatták az autóban szállított bölényborjút

Fotó: Minden Pictures / Pete Oxford

-

A jóhiszeműség okozta vesztét. A turisták nem értik, hogy nem kell mindent piszkálniuk.


Mivel a csorda nem fogadta vissza, a parkőrök elaltatták azt a bölényborjút, amelyiket a Yellowstone Nemzeti Parkban két turista tuszkolt az autójuk csomagtartójába. Az egyedül kószáló borjút turisták találták meg, és jóhiszeműen a park egyik épületéhez szállították, nem sejtve, hogy az anyja emiatt később elutasíthatja a kicsit.


Védtelennek tűnt


A parkőrök visszavitték a borjút oda, ahol a látogatók felvették, de nem sikerült visszaterelni a csordához. „A borjút elaltatták, mivel magára hagyták, és folyamatosan veszélyes helyzeteket teremtett, mert az emberek és az autók közelébe ment a kocsiút mentén” – írta közleményében a park.

A két látogatóra a terület vadvilágának megközelítése miatt 110 dolláros bírságot szabtak ki. A park szabályzata szerint az állatoktól legalább 22 méter (a medvéktől és farkasoktól 88 méter) távolságot kell tartani. A látogatók egy része azonban nem tarja be az előírást.

A park illetékesei szerint a borjakat veszélyes megközelíteni, mert az őket védelmező tehenek könnyen támadnak. A neten több olyan videó is látható, amelyeken könnyelmű turisták kifejlett bölények elől menekülnek.Tavaly öt látogató súlyosan megsérült, mert túl közel ment a bölényekhez.