Eladta az MSZP alapítványa Népszabadságban levő részesedését

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

Így már 99,9 százalékban a Mediaworks tulajdonában van a lap.


Az adásvételről az Origo szerzett tudomást, amit az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke, Kránitz László is elismert. Hozzátette, a vételár már meg is érkezett a számlájukra, de azt nem mondta meg, mekkora összegről van szó.


Kránitz az eladást azzal magyarázta, hogy az elmúlt jó pár évben folyamatosan veszteséges volt a Népszabadság Zrt. működése, ezt a Szabad Sajtó Alapítvány pedig nem tudta finanszírozni.

Az alapítványnak 27,6 százalékos részesedése volt a Népszabadság Zrt.-ben, valamint Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltségébe tartozó Mediaworks megvásárolta a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális Segélyező Egyesületének 1,4 százaléknyi tulajdonrészét is – tudta meg az Origo. Ezzel a Népszabadság Zrt. 99,9 százalékát tulajdonolja a Mediaworks.

A maradék 0,1 százalékot a Népszabadság munkatársai birtokolják.


Új vezérigazgató a Mediaworks élén

A Mediaworks kedden jelentette be, hogy Rónai Balázs lesz a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója június 1-től. A szakember 2013-ig, hat éven keresztül volt a Napi Gazdaság Kiadó vezetője, 15 évig a www.Napi.hu Online Kft. ügyvezető igazgatója és a Napi.hu főszerkesztője.