Eladó a Föld legnagyobb ingatlana, jóval nagyobb mint Magyarország

Fotó: Flickr / WILLIAM WEST

-

Egy 110 ezer négyzetkilométeres ausztrál farmot próbálnak eladni 325 millió dollárért.


Magyarországnál mintegy 10 ezer négyzetkilométerrel nagyobb területen összesen 150-en élnek, és egy potenciális vásárlónak egy hétbe telne az, hogy az egészet bejárja repülővel, a földek ugyanis Ausztrália több pontján helyezkednek el szétszórva – írta a Mirror.


A terület Sir Sidney Kidman családjáé, a férfi a XX. század fordulóján élt, és szegény földönfutóból lett Ausztrália legnagyobb marhatenyésztője.

Az eladók mintegy harminc potenciális vásárlótól kaptak ajánlatot, olyan országokból mint Kína, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, vagy Indonézia.A tulajdonosok szerint ez a legnagyobb földterület, amely nem állami vagy királyi kézben van. Ezt mind az S. Kidman and Co birtokolja, amelyet Kidman 1899-ben alapított, és a földterület több mint 100 évig a család kezében is maradt. Kidmant – akit kortársai csak a marhakirálynak ismertek – V. György ütötte lovaggá 1921-ben.

Greg Campbell, az S. Kidman and Co ügyvezető igazgatója azt mondta, most leszűkítik az érdeklődők listáját, és így már csak hat ajánlattevő marad.

A területeket az összes rajta működő szarvasmarha állomással együtt árusítják, köztük a világ legnagyobb állomását is, Anna Creeket, amely 23 ezer négyzetkilométeres.

Az eladást az Ernst and Young ügynökség vezényli le, munkatársuk, Don Manifold azt mondta, rendkívüli, hogy noha a család öt generációja is vezette a céget, mégis adósságmentes maradt.


Kisfilm az S. Kidman and Co-ról