El van ájulva Amerika Németh Krisztiántól

Fotó: Getty Images / Kyle Rivas

-

Németh Krisztián élete formájában játszik az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Cityben, az Egyesült Államokban pedig elismerően nyilatkoznak róla.


A magyar csatár előbb a kupadöntőben segítette győzelemhez csapatát egy klasszis góllal, most pedig a Portland otthonában csereként beállva szerzett győztes gólt a 21 ezer néző előtt megrendezett meccsen. Nem is akármilyent, a 83. percben a saját térfeléről indulva, több védőt is kicselezve lőtt parádés szólógólt.


Németh szólógólja:


„A kupadöntőben 120 percet játszottunk, így többeknek pihenőt kellett adnom, ezért nem kezdett Németh sem” – mondta Vermes Péter, a Sporting magyar származású vezetőedzője a Kansascity.com-nak. „Ő egy olyan játékos, aki a különbséget jelentheti egy-egy meccsen, ezt most is bizonyította. A góljáról csak tisztelettel lehet beszélni, fantasztikus volt,szerintem meglőtte az év gólját.

Egyszer a forduló legszebb góljának már megválasztottak egy Németh-találatot, akkor a szavazatok 45,52 százalékát gyűjtötte be, megelőzve a 30,51 százalékkal záró Obafemi Martinst.


Egy korábbi szépségdíjas Németh-gól:


Az amerikai profi liga (MLS) honlapja a nyitólapján vezető anyagként hozta Németh gólját ezzel a címmel: A Németh Krisztián gól, amelyről mindenki beszél. Mellette Kaká ünnepelt.Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a Kansas City feljött a harmadik helyre. A rájátszásban a Nyugati és a Keleti csoport első két helyezettje játssza az elődöntőt, a következő négy-négy helyezett pedig a rájátszás alsó házában folytatja.


Így áll a Nyugati csoport:


Németh Krisztián most hazautazik a válogatotthoz, hogy a Feröer-szigetek elleni hazai, zárt kapus Eb-selejtezőn és a görögök elleni, athéni meccsen szerepeljen. A görögök elleni meccset október 11-én rendezik, a Kansas Citynek pedig október 16-án lesz a következő bajnokija idegenben a San Joséval, majd október 21-én a sereghajtó Coloradót, október 25-én pedig a Steven Gerrardot, Robbie Keane-t és Giovani dos Santost a keretében tudó, listavezető Los Angeles Galaxyt fogadja.