El kellett mondanom, mi zajlik az uszodában - interjú Szepesi Nikivel

-

Szepesi Nikolett büszke arra, hogy a botránykönyvével felhívta a figyelmet az uszodai molesztálásokra. A 28 éves egykori Eb-bronzérmes úszó azt mondja, a szex csak eszköz volt, hogy minél több emberhez eljusson a könyv. El akart fordulni ettől a közegtől, de visszahúzta a szíve, edző lett, gyerekeket tanít úszni, itt találta meg önmagát. Mesélt nekünk Turi György egysíkú edzésmódszereiről, és az ingyen borért tolongó celebekről is.


Válság van a Barcelonánál?

Kicsit kiborultam, amikor meghallottam, hogy Messi hetekre kidőlt, ez sajnos meg is látszik a csapat teljesítményén. Bár azt hozzá kell tennem, hogy mostanában kicsit kevesebb időm van követni a kedvenc csapatom meccseit, mivel úszóedző lettem, ez most kitölti a mindennapjaimat.

Idén áprilisban még azzal volt tele a sajtó, hogy Szepesi Niki nem kell senkinek, hogy hiába adja be a jelentkezését, sehova nem akarják alkalmazni. Akkor ez a múlté?

Igen, de amikor ezt nyilatkoztam, akkor azt is elmondtam, hogy ez fél évvel előtte, tehát valamikor tavaly novemberben történt. Az újságírót azonban ez nem érdekelte, és úgy írta meg, mintha idén áprilisig hiába küldözgettem volna mindenhova az önéletrajzomat.


Úszóedző lett


Hogy jött az edzősködés gondolata?

Tavaly egy barátnőm mondta, hogy végezzük el a tanfolyamot. Baromi nehéz volt, például az anatómia nagyon bonyolult, de a pszichológiát nagyon szerettem, április végén vizsgáztunk le. Érdekes volt a tanfolyam, mert a könyv által azért többen ismertek,


még a vizsgabiztos is behozta a saját példányát, hogy írjam alá.

Nem úgy volt, hogy többet nem akar az úszással foglalkozni?

De igen. Ha valaki megutál egy közeget, vagy rossz szájízzel válik el valamitől, akkor nem szívesen megy vissza, szóval számomra is hihetetlen, hogy visszahúzott a szívem. A Bókay KSI vízilabda egyesületnél dolgozom mint úszóedző, és egészen kicsi gyerekekkel foglalkozom. Amint lekerül róluk a pelenka, és szobatiszták lesznek, már jöhetnek is hozzám, tele vagyok háromévesekkel, összesen legalább hetven gyerekkel dolgozom együtt. Egy csoportban 15-20 gyerek van, az edzéseken egyedül vagyok velük, szóval nagy a felelősségem. Ezzel együtt nagyon szeretem őket, nagyon jó velük együtt dolgozni, amit korábban nem gondoltam volna magamról. Körülbelül egy-két éve szeretem ennyire a gyerekeket.


Imádja a gyerekeket, és a gyerekek is őt


Az úszóvébét is követte?

Egyáltalán nem. Nyilván tudom, hogy kik nyertek, vagy akikkel együtt versenyeztem, ők hányadikok lettek, de ez volt az első év, amikor nem követtem olyan mélyen a történéseket.

Azt azért csak tudja, hogy az utóbbi időben többen elhagyták volt edzőjét, Turi Györgyöt, például Cseh László, Kozma Dominik, Bernek Péter vagy legutóbb Szilágyi Liliána. Mi állhatott a háttérben?

Igen, ezt olvastam, kicsit hiányoltam is a felsorolásból, hogy engem nem írtak oda (nevet). Ez egy nagyon feszkós sportág, sokkal többet edzünk, mint amennyit versenyzünk, én például leúsztam napi tíz kilométert az alapozás idején, majd a versenyen két percet voltam a medencében 200 háton. Van, hogy az embernek környezetváltásra van igénye, de ami még fontosabb, hogy Lacikának (Cseh László - a szerk.) például másfajta edzésmódszerre volt szüksége.


Cseh László és új edzője, Plagányi Zsolt


Ez azt jelenti, hogy nem jók Turi György módszerei?

Gyuri bá' ugyanazt az edzésprogramot csinálta, mint Kiss László annak idején Egerszegi Krisztináékkal: 4x100, rá 400 és ez a sorozat nyolcszor. Ezt úszta mindenki, az 50 gyorsos sprinter és Lacika is, akinek a 400 vegyes volt a fő száma. Nem feltétlenül jó egy 400 vegyeses edzésprogram egy sprinternek sem. Pedig sok edző van a Szparinál, tehát nyugodtan lehetne úgy dolgozni, mint Amerikában, hogy van egy edző a sprinttávra, egy a középtávra, egy pedig a hosszútávra.


Lacikának is másra volt szüksége, ő is öregszik, például több pihenőidő kell neki.

Az eredményein egyértelműen látszik, hogy nem úszik annyit új edzőjénél, Plagányi Zsoltnál, mint Gyuri bá'nál, viszont annál a kevesebb méterszámnál jobban odateszi magát, és lehet hogy több időt tölt a tornateremben is. Nincs semmi baj Gyuri bá' edzésprogramjával, csak egy idő után váltani kell, mert az ember nem fejlődik tovább. Féltem attól, hogy Lacika túl későn váltott, de szerencsére még hozza az eredményeket, bár szerintem korábban kellett volna eljönnie a Szpariból.

Risztov Éva viszont visszatért Turi Györgyhöz, pedig nélküle olimpiai bajnok lett Londonban.

Évivel akkor beszéltem utoljára, amikor visszavonultam, és ő elkérte a tenyérellenállásomat (egy erősítő úszóeszköz, amit a tenyérre kell húzni - a szerk.). Kicsit furcsállottam, hogy visszatért. Gyuri bá' inkább fiúpárti volt, a lányokkal nehezen értette meg magát, és ahogy én tudom, Évivel is volt vitája, nem szépen váltak el egymástól, de ez az ő dolguk.


Meglepte, hogy Risztov visszatért

Risztov Éva és Turi György újra együttNyíltvízi úszó Olimpiai Bajnokunk Risztov Éva a Kőbánya SC színeiben folytatja -...

Posted by Risztov Éva on Wednesday, 23 September 2015

Ha az emberek meghallják, hogy Szepesi Nikolett, akkor nagy részük nem egy Eb-bronzérmes, 18-szoros magyar bajnok úszóra, hanem egy szexmániás nőre gondol elsőként. Ezt nem bánja?

Az elején egy kicsit bántott, mert a könyvem megírásakor kevesen tudták azt, hogy én úszó voltam, de most már nem zavar.

Ismét megírná a könyvet?

Persze, azt egyáltalán nem bántam meg, de azért van, amit másképp csinálnék. Például nem adnék annyi interjút. Az a rengeteg szereplés nagyon megviselt, hetekig hánytam, ment a hasam, vérzett az orrom, durván lefogytam. Elhívtak egyszer egy Bravo Otto gálára, bevittek a VIP-be,


borzasztó volt, ahogy ott a celebek tolongtak az ingyen palacsintáért és az ingyen borért.

A Hal a tortánban is szerepeltem, volt ott is olyan, aki a forgatáson kívül úgy beszélt velem, mint egy kutyával, pedig én soha nem minősítettem az ő munkásságát. Azért sem maradtam benne ebben az egészben, azért nem nyilatkoztam már régóta, mert én nem vagyok ez az alkat, én nem lennék jó celeb.


Szepesi Niki, úszó

A 2008-as Eb bronzérmes volt 200 háton


2009-ben visszavonult, majd visszatért, de mivel ezt nem jelentette be hivatalosan, ezért eltiltották. Ha akkor másképp alakul a visszatérés, akkor másképp alakul minden?

Persze, akkor úszom az Európa-bajnokságon, és úszom az olimpián.

És nem jelenik meg a könyv sem?

De, megjelenik, csak később, miután ténylegesen visszavonultam. Gyuri bá' egyébként sem engedte ezeket a szerepléseket, amíg aktív versenyzők voltunk, az egyik férfimagazin fotózását is akkor vállaltam be, amikor átmenetileg visszavonultam. A könyvet viszont mindenképp meg akartam írni, az biztosan megjelent volna.


Szepesi Niki, úszó

A könyv mindenképp megjelent volna


Büszke arra, hogy felnyitotta az emberek szemét a molesztálással kapcsolatban?

Erre vagyok a legbüszkébb. Úgy éreztem, az embereknek tudniuk kell, hogy mi zajlik az uszodában.


A szexről nyilván azért volt szó a könyvben, hogy eladhatóvá tegyük, és így minél több emberhez eljusson, de a molesztálás volt a fő cél, amiért a könyv megszületett.

Az is csak megerősített, hogy amikor készült a könyvem, akkor felhívott egy többszörös olimpiai bajnok úszó, és közölte, hogy nagyon nagy király leszek a szemében, ha valóban megírom a molesztálóst részt, ugyanis senki nem merte kinyitni a száját.

A Frizbibe is meghívták az ön állítólagos zaklatóját, Kicsi bácsit, és Hajdú Péter is próbálta kiszedni önből, hogy valóban ő zaklatta-e, mivel a könyvében csak „törpeszerű emberként, stábtagként” említi. Beszéltek azóta?

Nem, nincs mit mondanunk egymásnak. Mint utólag kiderült, a „stábtag” azt szerette volna elérni, hogy egyszer kimondjam a nevét, hogy őt vádolom, mert így jogi útra terelhette volna az ügyet.


Szepesi Niki, úszó, Kicsi bácsi,

A szájába vette a mellbimbónkat, szívta, szopogatta, nyalogatta

Részlet a könyvből:
„Volt egy stábtagunk, egy alacsony, kerti törpeszerű emberke, nagyjából ötven és hatvan között. Mentünk hozzá kezelésre, és ő a szájába vette a mellbimbónkat, szívta, szopogatta, nyalogatta, aztán csókolgatta, puszilgatta a puncinkat is. (...) Ez a kis nyáladzó, perverz férfi megkérdezte, hogy megcsókolhatja-e a mellemet. Azt hittem, rosszul hallok, de mire tiltakozhattam volna, már ott volt a szája, a nyála, ott lihegett, aztán levette a fürdőruhát, mintha abban legalábbis nem tudott volna masszírozni, a fenekemet simogatta, a nyelvével érintette, majd a puncimat nyalogatta. El tudod ezt képzelni? Elhiszed, hogy ez velünk, sportolókkal, ott az uszodában megtörténhet? Pedig megtörtént.”

A „stábtag” viszont a bűncselekmény elévülése miatta megúszta a büntetést. Ez bántja?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy annak örülök, hogy most már nem évülhetnek el ezek a pedofil bűncselekmények. Nem tudom, hogy az én sztorimnak volt-e köze ahhoz, hogy tavaly meghozták ezt a törvényt, ha igen, akkor már megérte megírni a könyvet. (Az Országgyűlés 2014 novemberében döntött úgy, hogy a Büntető törvénykönyv módosítása szerint nem évülnek el a 18 éven aluliakkal szemben elkövetett szexuális bűncselekmények, ha azokért öt évnél több szabadságvesztés járna - a szerk.)

A könyv megjelenése óta, az elmúlt két évben más ember lett?

Teljesen megváltoztam, és a kezdeti nehézségek ellenére főleg pozitív változásokon mentem keresztül. Például most már tudom kezelni az embereket, és az újságírókkal való beszélgetések ebben nagyon sokat segítettek. Amikor próbáltak valamit kihúzni belőlem, és feltették ugyanazt a kérdést háromféleképpen, és mégsem válaszoltam. Egyébként Hajdú Péter műsorában is fel akartam állni, amikor kiderült, hogy nem én vagyok az egyetlen vendég, de akkor komoly pénzt kellett volna fizetnem szerződésszegésért, ebből az esetből is sokat tanultam.Szepesi és Kicsi bácsi újratalálkozása 7.10-től:


A könyvében írt a fergeteges bulikról is. Az úszóknál is ugyanolyan partik vannak, voltak, mint a kajakosoknál, ahol az utóbbi időben többen is lebuktak kokainhasználattal, például az önnel is hírbe hozott Kucsera Gábor?


Én is voltam ilyen bulikban, így hát tudok olyanok úszókról is, akik nemcsak ittak, hanem éltek ilyenfajta tudatmódosítóval is,

de azt nem tudom, hogy most mi a helyzet, hiszen nem mozgok azokban a körökben. Azért van egy határ, amikor megálljt kell tudni parancsolni, én is képes voltam rá. Arról nem is beszélve, ha valaki egy felnőtt ember, egy családapa, akkor megengedhetetlen, hogy ilyet tegyen.


Kucsera Gábor

A könyvéből sokan ráismertek Kucsera Gáborra, mint az egyik hódítására


Öt év után szakított a vőlegényével. Mit lehet tudni a magánéletéről?

Dolgozom, saját magamat tartom el. A párkapcsolatom azért nem működött már, mert sokat volt távol a barátom, így jobbnak láttuk, ha véget vetünk ennek. Új kapcsolatom van, két hónapja vagyunk együtt, boldog vagyok, de legyen ennyi a magánéletemről!


A gyerekek között találta meg önmagát:

Szepi fele uszosapka feladas

Posted by Nikolett Szepesi on Friday, 24 July 2015

Miben találja meg az a feloldást, amit korábban a szex és a bulizás adott?


Nem voltam már bulizni három hónapja, és nem is vágyom rá, minden időmet leköti, hogy a gyerekekkel foglalkozom. Annyira jó tanítani nekik valamit, annyira jó látni, hogy az első órára még sírva jönnek be, a másodikon már nem sírnak, de még nem teszik bele a fejüket a vízbe, aztán már víz alatt úsznak. Imádok velük lenni, még akkor is, ha brutálisan fárasztó egy dolgot milliószor elmondani, de az sem véletlen, hogy ennyi időt töltök velük, lassan szeretnék majd én is családot alapítani.


KÖVESD A VS SPORT ROVATÁT A FACEBOOKON IS!