Ekeng halála miatt halasztják a román kupadöntőt

Fotó: AFP / ALEXANDRU DOBRE

-

Patrick Ekeng halála miatt az összes, hétvégére és hétfőre tervezett bajnoki mérkőzést elhalasztotta a Román Labdarúgó-szövetség.


A keddre kiírt kupadöntőt is más időpontra tették át, Ekeng klubja, a Dinamo Bucuresti és a CFR Cluj május 17-én csap majd össze egymással.

A 26 éves, kameruni válogatott játékos, Patrick Ekeng péntek este, a Viitorul Constanta elleni mérkőzés 69. percében lett rosszul. Miután összeesett, azonnal kórházba szállították, és másfél órán át próbálták újraéleszteni – sikertelenül. A rendőrség vizsgálja a tragédiát, miután felmerült, hogy súlyos hibákat követtek el az elsősegélynyújtás és ápolás során.

A játékos csereként állt be, és mindössze hét percet volt a pályán, amikor rosszul lett. Ekeng – aki korábban spanyol, svájci és francia klubokban is szerepelt – tavaly került a román fővárosi csapathoz. Felesége és kislánya Párizsban él.

A bukaresti Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korábbi kapitánya, Catalin Hildan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében.