Ejtőernyős ugrás közben meghalt az amerikai MTV extrémsportolója

-

Ejtőernyős ugrás közben fának csapódott és életét vesztette Erik Lars Roner amerikai extrémsportoló, akit a Nitro Circus című MTV-műsorból ismerhetnek a tévénézők.


A kaliforniai Tahoe City-ből való 39 éves sportoló egy jótékonysági golfbajnokságon ugrott együtt társaival hétfőn, amikor a baleset történt – közölte a Placer megyei seriffi hivatal jelentésére hivatkozva a Los Angeles Times.

A sportolót a helyszínen halottnak nyilvánították. A többi ejtőernyős biztonságban földet ért. Jelenleg vizsgálat folyik a baleset ügyében, az amerikai légügyi hatóságot (FAA) is értesítették.

Roner profi síelő, bázisugró és az extrémsportokban utazó, Travis Pastrana freestyle motocross-legenda által életre hívott Nitro Circus csapat tagja volt. Utóbbit az MTV csatornáról is ismerheti a közönség.

Az ugróknak a golfpálya 9. lyukánál kellett volna földet érniük. Kettőjüknek ez sikerült, Roner viszont, egy a helyszínen jelen lévő barátja Roy Tuscany elmondása szerint „Nekicsapódott egy nagyjából 8 méter magas fának... nagyon erősen. Nem tudom, hogy mi történt azután” – mondta. - Borzalmas volt.”


Eric Roner egyik ugrása a sok közül


Az Észak-Kaliforniában felnőtt Roner már fiatalon beleszeretett a síelésbe. Az ő nevéhez is fűződik a sí-bázisugrás megszületése, amikor az ugró sítalpakkal rugaszkodik el a magas szikláról és ejtőernyővel ereszkedik a földre.