Ejtették az állatcsempészet vádját Johnny Depp felesége ellen

Fotó: AFP / PATRICK HAMILTON

-

Két közös kutyájukat vitte Ausztráliába Amber Heard, de nem jelentette be őket a hatóságoknak.


A 29 éves Amber Heard – aki többek között a Zombielandben és a Rumnaplóban is játszott – bevallotta, hazudott tavaly, amikor Ausztráliába való érkezésekor nem jelentette be, hogy két kutyáját is magával hozta. Heard hétfőn jelent meg az ausztrál bíróságon férje, Johnny Depp társaságában – számolt be róla a BBC.


A vallomás után a bíró elejtette a vádakat, pedig akár 10 év börtönre vagy 265 ezer ausztrál dollár megfizetésére is kötelezhették volna a színésznőt a biobiztonsági törvény megszegése miatt. Eszerint megérkezésük után 10 napig karanténba kellett volna tartani a kutyákat.

Heard azután került bajba, hogy tavaly májusban egy magánrepülőgéppel érkezett Ausztráliába két Yorkshire terrierjével – Pistollal és Booval –, hogy meglátogassa Deppet, aki éppen az országban forgatta a Karib tenger kalózainak következő részét.

A kutyákról akkor a közösségi médiában jelentek meg képek, majd nagy felháborodás követte, az ország akkori agrárminisztere, Barnaby Joyce is követelte, hogy „takarodjanak vissza az Egyesült Államokba”. Joyce, aki azóta már az ausztrál miniszterelnök-helyettes akkor úgy nyilatkozott, hogy a „legszexisebb élő embernek” is be kell tartania a karanténra vonatkozó szabályokat.

Heard a botrány kirobbanása után azonnal elhagyta Ausztráliát, és állítólag megfogadta, hogy sohasem tér vissza az országba.