Éjjeli késelések, lövöldözések három európai városban

Fotó: DPA / Sebastian Kahnert

-

Frankfurtban többen megsérültek. Szerbiában egy halott, három sérült, Koszovóban egy sebesült – forró volt az éjszaka. Az okok ismeretlenek.


Legkevesebb négy ember megsebesült egy késelésben a németországi Frankfurt belvárosában szombaton. Az összecsapás háttere ismeretlen. A városi gyorsvasút egyik állomásán 16 és 18 év közötti fiatalemberek sebesültek meg, egyikük könnyebben, hárman súlyosan. Kórházba szállították őket, nincsenek kihallgatható állapotban.

A késelés után röviddel a közelben két ember vitába keveredett, és ennek nyomán öt ember megsebesült egy betört üvegtábla cserepeitől. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy ne terjesszenek spekulációkat.

A szerbiai Valjevóban egy 22 éves férfit tartóztattak le, miután az éjjel egy klubban lelőtt egy embert, további hármat megsebesített. A hírek szerint vaktában lövöldözött, indítéka ismeretlen.

Koszovóban a szerbek és albánok által megosztott Koszovszka Mitrovica városának északi részében, a bosnyák mahalában két albán nemzetiségű férfi vitatkozott össze, a 26 éves férfit fegyverrel sebesítette meg egy 41 éves, akit a közelben tartózkodó rendőrség őrizetbe vett, miután kicsavarták kezéből a pisztolyt – írja a Tanjug.