Eljárás indult a csepeli iskolában a tömeges rosszullét miatt

-

A csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolában szerdán több gyerek is rosszullétre panaszkodott. Ennek következtében nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt.


A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tartalmazza a BRFK közleménye.


Harminckilenc gyereket vittek szerdán kórházba a mentők a csepeli iskolából, miután a diákok rosszul lettek. A mentők 16 kocsival vonultak ki az intézményhez. Az 5. osztályos tanulók – két osztály diákjai – fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak, valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdőben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz-minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne. Később független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, aki ugyancsak kiváló minőségűnek ítélte.
Ugyanakkor az ételmérgezés is kizárható. Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul. Vagyis egyelőre nem tudják, mi okozta a rosszulléteket.

A diákokat éjszakára megfigyelésre bent tartották a Heim Pál Gyermekkórházban. Fekete Ferenc, az intézmény orvosigazgatója az MTI-nek csütörtök délelőtt azt mondta, hogy valamennyi gyerek jól van és folyamatosan engedik haza őket. Még egy éjszakát egyiküknek sem kell a kórházban töltenie.