Egyszerű trükkel lopott milliókat

-

Szerződéseket hamisított egy pénzügyi szolgáltató munkatársa.


A vádlott feladata a cégnél többek közt a kölcsönszerződések megkötése, a munkáltató által rendelkezésre bocsátott készpénzből a kölcsönök kihelyezése, majd a törlesztőrészletek beszedése, illetve a munkáltató felé történő elszámolás volt – írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlott 2013. február és 2014. március közötti időszakban a rábízott készpénzből különböző – 65–230 ezer forint közötti – összegeket tulajdonított el jogtalanul. Mindezt pedig úgy leplezte, hogy a munkáltató ügyfeleinek nevében – anélkül, hogy az adott személy arról tudomással bírt volna – valótlan tartalmú kölcsönszerződéseket kötött, amelyeken az ügyfelek személyes adatait kitöltötte és az aláírásokat is a szerződésre hamisította, majd munkáltatójának átadta.

A vádlott 9 személy nevében összesen 15 fiktív kölcsönszerződést kötött, amellyel egyben az adatkezelési szabályokat is megsértette. A vádlott a munkáltatójának összesen közel 2,5 millió forint kárt okozott, amely elenyésző mértékben térült meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.