Egyszerre hat orvos mondott fel az egri kórházban

-

A megyei orvosi kamara szerint ellehetetlenül a munka a radiológiai osztályon, a kórházigazgató szerint azonban minden rendben, így is marad elég orvos, írja a heol.hu.


A kamara szerint a fiatal szakorvok távozásával felére csökkenhet az egy nap alatt elkészülő CT- és MR-leletek száma, az érfestés, értágítás esetében ez harmadolódni fog, a legnagyobb probléma azonban a mammográfia területén lesz, mert ott így nem marad leletező szakorvos.


A kórház igazgatója ezzel szemben azt mondta, hogy 13 orvos marad, ez elég a feladatok ellátásához. ha szükséges, a mammográfiai leletezést külső cég végzi majd, és így is több radiológus maradt a kórházban, mint ahányan a környékbeli kórházakban ezen a szakterületen dolgoznak.

A kamara tiltakozó levelet is írt, amelyet a kórház vezetésének és a sajtónak juttattak el, és amelyet 44 orvos írt alá. Ebben szerepel, hogy a fiatal szakorvosok távozása feltehetően összefügg azzal, hogy a kórház vezetése indoklás nélkül felmondott Fazekas Péter nemzetközi hírű főorvosnak.

A levélre nem kaptak választ, de a heol.hu elérte Fazekas Pétert aki azt mondta, hogy szerinte azért mondta fel az orvosok, mert nagyon rossz a hangulat, rosszak a körülmények, a ma működő megyei kórházak közül a legrosszabb gépekkel az egri rendelkezik. A CT, az MR rendszeresen elromlik, a DSA teljesen tönkrement, és még ma is filmre kerülnek a röntgenképek, mert nincs digitális technika.

Egerben egy évvel ezelőtt a sürgősségi osztályon mondott fel egyszerre hat orvos a rossz munkakörülményekre hivatkozva.