Egyre több részlet derül ki a Münchenbe tervezett robbantásról

Fotó: MTI/EPA-DPA / SVEN HOPPE

-

Sajtóhírek szerint a németek 7 iraki öngyilkos merénylő után kutatnak, a francia titkosszolgálat figyelmeztette őket. Münchenben éjjel zártak le és ürítettek ki két pályaudvart, miután a német titkosszolgálat úgy értesült, merényletet terveznek ott.


A bajor belügyminiszter péntek hajnalban közölte, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet készülhetett merényletre Münchenben szilveszter éjjel. Korábban 5-7 merénylőről beszéltek, most a Daily Mail szerint 7 iraki után folyik a hajsza. A hírek szerint szerint azonosították őket, a feltételezett elkövetők Münchenben élnek. A BBC közben arról ír, a feltételezett elkövetők szírek és irakiak lehetnek.


A rendőrség nem erősítette meg, hogy irakiakról lenne szó, a szóvivő továbbra is 5-7 lehetséges terroristáról beszél, azt viszont fenntartja, hogy az Iszlám Államhoz tartoznak. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek. Hubertus Andrä rendőrfőnök azt mondta, pár nevet már ellenőriztek az adatbázisban, de a gyanúsítottak hollétéről nem árult el részleteket.

Több mint 500 rendőr dolgozik az ügyön, még nem tartóztattak le senkit.