Egyre több napsütés jöhet

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Szerdától reménykedhet a jobb időben, a hétvégén nem lesz eső.


Kedd estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel északon többfelé, délen szórványosan várható újabb eső, zápor. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, és a csapadék egyre inkább a keleti országrészre korlátozódik. Délutántól, estétől megkezdődik nyugat felől a felhőzet felszakadozása. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, a nyugati és a középső országrészben viharossá is fokozódhat. Hűvös időnk lesz, a hőmérséklet délután 9 és 13 fok között alakulhat. Reggel még vizes útszakaszokra készülhetünk és estig erős lesz az oldalszél is. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket – jelzi előre a Köpönyeg.hu.

Szerdán a nyugati és az északkeleti tájakon változóan felhős lesz az ég, egy-egy zápor is kialakul. A középső tájakon a többórás napsütést délután gomolyfelhők zavarják, de csak elvétve fordulhat elő kisebb csapadék. A csúcshőmérséklet 10 és 15 fok között alakulhat. Az északnyugati szelet még gyakran kísérhetik erős széllökések.

Csütörtök reggelre párássá válik a levegő, foltok köd képződik. Napközben a párásság megszűnik és a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből kis eséllyel fordul elő zápor. Reggelre 1 és 6 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála, azaz nagy területen valószínű talajmenti fagy. Délután 13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és északon, északnyugaton kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. 16-17 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.

Szombaton és vasárnap is változóan felhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Reggelente párás lesz a levegő. A hajnali 4-5 fokról 15 fok köré melegszik majd a levegő mindkét nap.