Egyre több nagyvállalat keresi a startupok technológiáit

-

Az egészségügy, a kereskedelem és a banki szektor a legnagyobb befogadója a startup technológiáknak Indiában – derült ki a Microsoft Accelerator egyik riportjából.


A tanulmány – mely több mint ötszáz, 2000 után alapított, indiai székhelyű startupot vizsgált – olyan kezdő vállalkozásokra koncentrál, melyek kis- és nagyvállalatokat szolgálnak ki komplex technológiai megoldásokkal – írja az economictimes.com.

„Az elmúlt öt év fontos változása, hogy míg korábban egy nagyvállalat csak hasonlóan nagy méretű cégek megoldásait, eszközeit integrálta, most azt látjuk, hogy sokan közülük induló vállalkozásokat választottak rendszerintegrátornak” – mondja Vinod Muthukrishnan, az ügyfélelemzéseket szolgáltató Cloud Cherry vezérigazgatója.

Peter Gartenberg, a Microsoft India vállalati és partnercsoportjának általános menedzsere szerint ez a pozitív változás annak köszönhető, hogy „az új-kor vállalatait kiszolgáló startupok már olyan új képességekkel rendelkeznek, és olyan sebességgel dolgoznak, melyek egybecsengenek a kis- és nagyvállalatok igényeivel”.

A jelentés szerint az adattudomány és a biztonságtechnika területén tevékenykedő startupok találják meg legkönnyebben az ügyfeleket, míg a vendéglátás és a banki szféra területére összpontosító vállalkozások jutnak hozzá a legsimábban az anyagi forrásokhoz.

A riport rangsorolja is a startupokat, a helyezés többek között függ attól, hogy az adott vállalkozás mennyire vonzó az ügyfelek számára, hogy milyen gyorsan jutottak finanszírozáshoz, illetve a vállalkozás mérete is befolyásoló tényező.

A Microsoft Accelerator a jelentés mellett bemutatta India 151 legjobb olyan startupját is, melyek terméke vagy szolgáltatása már megérett, azaz alkalmas vállalati alkalmazásra. A tanulmány kiemeli továbbá azt a tíz ágazatot, melyek jelentős növekedést produkáltak az elmúlt időben. A top tíz erősödő szektor között a bank, az adattudomány, az oktatástechnológia, az egészségügy, a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT), az IT/ITeS (Information Technology enable Service, azaz az informatikai technológiákhoz kapcsolódó szolgáltatások), a gyártástechnológia, a média, a kiskereskedelem és a biztonságtechnika szerepel.

A teljes riport itt olvasható.