Egyre több miniszter irigyli meg Orbán kisbuszát

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Szinte teljes flottacserét hajtott végre a kormány az elmúlt két évben. A minisztereknek már szinte kötelező az Audi helyett a VW Multivan, amivel a kormányfő is jár.


Két év alatt 640 millió forintot költött a kormány új szolgálati autók beszerzésére, így szinte teljes egészében lecserélték azt a flottát, amit négy éve egyszer már 600 millióért felújítottak – írja szombati számában a Népszabadság. Az adatokból kiderül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök divatot teremtett: több miniszter is az övéhez hasonló Volkswagen kisbuszra cserélte a szolgálati kocsit.

Orbán már ellenzéki vezetőként is a VW Multivant kedvelte, azzal járta az országot a kampányban. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az elsők között váltott: 2014 szeptemberében cserélte le az Audi A6-ost. Rogán Antal tavaly októberi kinevezése előtt szintén VW kisbuszt használt, amit a Fidesz-frakció biztosított számára. A kormányba való belépése után egy 2015-ben forgalomba helyezett Multivant kapott az állami flottából.

Korábban a VS.hu is kiszúrta, hogy Orbán Viktor divatot teremtett a kisbusszal. Az elmúlt években Multivanra váltott Balog Zoltán is, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Szijjártó Péter külügy- és Seszták Miklós fejlesztési miniszter is.